Aantal personen: 4
1 kg aardappelen
40 gr boter
4 -5 el crème fraîche
zout en paper
2 bosjes waterkers
2 grote varkenshaasjes
30 gr boter
4 el droge witte wijn
1 dl crème fraîche
1 -2 el gekneusde groene peperkorrels (op vocht)
Kook 1 kg aardappelen gaar in 20 -25 min. Giet ze af, stamp ze fijn en maak een puree met 40 gr boter, 4 -5 el crème fraîche, zout en peper. Roer er de blaadjes van 2 bosjes waterkers door. Bestrooi 2 grote varkenshaasjes met zout en peper en bak ze in 5 -8 min rondom bruin in 30 gr boter.
Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los.
Voeg 1 dl crème fraîche toe en 1 -2 el gekneusde groene peperkorrels (op vocht). Leg het vlees terug in de pan en verwarm alles nog circa 8 min tot het vlees gaar is. Breng de saus op smaak met zout. Serveer het vlees in plakken gesneden met de waterkersstampot en de saus.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |